Αγκίστρι

Παραλίες μετρημένες στα δάχτυλα αλλά δεόντως εξωτικές, με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, live στην αυλή του σχολείου, after beach parties στο νησί με την καλύτερη σχέση χαλαρότητας – απόστασης από τον Πειραιά.

Για να σαλπάρεις για Αγκίστρι δεν θέλει πολλή σκέψη και προετοιμασία, ούτε πολλά λεφτά. Από την μια στιγμή στην άλλη – 55΄ με το δελφίνι ή 2 ώρες με το φέρυ, για την ακρίβεια – η πολύβουη αποβάθρα του Πειραιά δίνει την θέση της στην ήπια προκυμαία του νησιού. Και αν η Σκάλα, όπως ονομάζεται το λιμάνι, δεν ήταν γεμάτη κόσμο, κουκλίστικα καφενεδάκια, παρασόλια και ξαπλώστρες, θα μπορούσαμε να μιλάμε –χωρίς υπερβολή- για ένα είδος πολιτισμικού σοκ.

Η αφετηρία ή ο επίλογος ή και τα δύο θα γραφτούν στην παραλία της Χαλκιάδας. Ο δρόμος μέχρι εκεί περνά από ένα πευκόφυτο μονοπάτι και από την Αλκυώνη, ασυναγώνιστο all -time στέκι με κάθε λογής καλούδια και νοστιμότατα πιάτα. Πριν προσπεράσεις τα αντίσκηνα θα έχεις απεκδυθεί τις αστικές συνήθειες. Στα πόδια σου απλώνεται πια μια μεγάλη παραλία με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, ψηλά βράχια και γυμνιστές λουόμενους. Ο βυθός «γράφει» τέλεια όπως κοιτάς από ψηλά και εύχεσαι να μην ξέχασες την μάσκα σου. Μην αφήσεις το κάπως απότομο αλλά σύντομο μονοπάτι να σε χωρίσει από την Χαλκιάδα, μόνο σιγουρέψου ότι πήρες προμήθειες.

Όταν λυθούν τα μάγια της Χαλκιάδας, ανέβα (σ.σ. στριμώξου) στο πρώτο λεωφορείο για την Δραγονέρα όπου στο δρόμο από το δάσος στην παραλία θα βρεις μια ξύλινη δροσερή καντίνα και –εξερευνώντας λίγο την περιοχή- τον δικό σου πριβέ κολπίσκο. Αν έχεις έρθει με ποδήλατο και αντέχεις ανηφορίτσες και ιδρώτα, να ξέρεις λίγο πιο πέρα βρίσκεται η Απόν(ν)ησος -απέναντι από το ομώνυμο ιδιωτικό νησάκι- που τις μέρες που λείπουν τα ιδιωτικά μεγάλα πλεούμενα, έχει κάτι από παλιό ελληνικό κινηματογράφο και το κάδρο συμπληρώνουν καταγάλανα νερά, βράχια για βουτιές και το γραφικό ομώνυμο ταβερνάκι. Οι βραδιές στο Αγκίστρι περνούν ήρεμα. Ακόμα και στην Χαλκιάδα που χτυπά η καρδιά των campers «απαιτείται» κοινή ησυχία. Για τις νύχτες που θέλετε να δείτε κόσμο υπάρχει πάντα η Σκάλα. Εδώ για νόστιμα εδέσματα προτιμείστε το Κύμα, έπειτα πάρτε ένα παγωτό και όλο και κάποια συναυλία με μικρό αντίτιμο θα σκαρώνεται στον αυλόγυρο του σχολείου, δίπλα στην θάλασσα, κλασικό τόπο συνάντησης για ντόπιους και παραθεριστές. Αλλιώς, “ψάξτε” κάτω από τις ομπρέλες της παραλίας στην Σκάλα που συχνά- πυκνά οργανώνονται μικρά after beach πάρτυ, ανοιχτά για όλους. Για πιο ανεβασμένες mainstream καταστάσεις το Κάστρο Club στην παραλία του Μεγαλοχωρίου.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close