Αθηναϊκός Δεκέμβρης

Χριστούγεννα εν όψει (βίντεο) 

 Είναι η εποχή που ακόμη και θόρυβος από τα αυτοκίνητα και τα κορναρίσματα έχει τη χάρη του. Που το μποτιλιάρισμα στη Φιλελλήνων, η αναμονή στη διάβαση της Πανεπιστημίου, ακόμα και η ουρά στα McDonald’s, όλα αυτά τα φασαριόζικα μεταμορφώνονται σε μια γιορτινή βαβούρα, απαραίτητο συστατικό της χριστουγεννιάτικης αθηναϊκής ατμόσφαιρας. Και τα φωτάκια που πετούν πλανόδιοι πωλητές στον ουρανό δεν αποκτούν μια μια εσάνς χαρούμενη; 

 Γιορτινότατο το κέντρο της πρωτεύουσας, με ένα αληθινό δέντρο να κοσμεί την πλατεία Συντάγματος από αρχές Δεκέμβρη. Το έλατο που “προσγειώθηκε” στην κεντρική αθηναϊκή πλατεία, ήρθε από τα πυκνά δάση της Ευρυτανίας και κάνει την ατμόσφαιρα πιο φωτεινή κατά 40.000 λαμπιόνια, μήκους 5 χλμ. ενώ και από τα κλαδιά του κρέμονται  εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Πάρτε μια ζεστή σοκολάτα και καθίστε στα παγκάκια της πλατείας, κοντά στο συντριβάνι, που ενδείκνυται για χάζι και για βόλτες με άπλα. Σημειώστε εκδηλώσεις: Καθημερινά από τις 20 έως και τις 28 του μήνα στην σκιά των κλαδιών του θα λαμβάνουν χώρα τρεις εκδηλώσεις, στις 11:00, στις 14:00 και στις 18:00 με ωραίες μουσικές και καλλιτεχνικά δρώμενα.

 Για σκουφάκι και κασκόλ, έχουμε ακόμα…

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close