Στα βήματα του χανιώτικου Μπάλου

Μυρίζει έντονα θειάφι. Είναι ένα θαύμα της φύσης. Φιγουράρει κάθε χρόνο στους τοπ προορισμούς του κόσμου. Ο Μπάλος είναι αυτό που βλέπετε. Περιττή οποιαδήποτε περιγραφή. Εμείς εδώ θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάτε. 

Αν βρεθείτε σε αυτή την την μεριά της Κρήτης, επουδενί να μη το παραλείψετε αυτό εξωτικό μέρος. Ο νομός Χανιών γνωρίζει καλά ότι εδώ στο βορειοδυτικότερο άκρο του, είναι ένα από τα ομορφότερα στολίδια του, οπότε προσφέρει οργανωμένες επισκέψεις από πολλά μέρη.  Υπάρχουν  καραβάκια και 2 πεζοπορίες, μια βατή και μια σκληρή. Διαλέξτε τη μέση λύση. Θα πρέπει να οδηγήσετε περίπου 7 χλμ, περίπου 40 λεπτά, σε κακό χωματόδρομο πληρώνοντας είσοδο 1€ το άτομο.  Το τελευταίο χιλιόμετρο θα πρέπει να το καλύψετε με τα πόδια. Και αυτό είναι το ωραίο.  Θα είναι μια ανεξίτηλη εμπειρία καθώς η θέα της κατάβασης είναι αληθινό υπερθέαμα. Ξέρουμε ότι το έχετε δει σε άπειρες φωτογραφίες, το να το βλέπετε όμως live σε κάθε στροφή, είναι άλλο πράγμα. 

Στον ήλιο του μεσημεριού

Αντίθετα από το σύνηθες, στον Μπάλο δεν ταιριάζει το ηλιοβασίλεμα. Να προτιμήσετε το μεσημέρι. Τότε ο ήλιος είναι κάθετος και τα χρώματα είναι σε όλο τους το μεγαλείο. Ας δυσανασχετήσετε, οι φωτογραφίες θα φέρετε πίσω θα σας αποζημιώσουν.  Μην ανησυχείτε για τη ζέστη. Καντίνα θα βρείτε στον δρόμο. Η λιμνοθάλασσα έχει την ιδανική θερμοκρασία για να σας δροσίσει. 

Όπως όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί, έτσι και στον Μπάλο, η καλύτερη περίοδος για να πάτε είναι στο τέλος της Άνοιξης. Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε την υπέροχη αμμουδιά, φτιαγμένη από τριμμένα κοχύλια, χωρίς πετσέτες να την καλύπτουν και χωρίς τουριστικές ατασθαλίες. Στα ανάβαθα νερά, άλλωστε, θα δείτε τόσα λευκά όστρακα, που θα χάσετε το μέτρημα..    

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται κοντά στο επίσης όμορφο Ακρωτήρι της Γραμβούσας, κοντά στην πόλη Κίσσαμος ή Καστέλλι στο νομό Χανίων. Μίνι κρουαζιέρες φεύγουν καθημερινά και από τα Χανιά με τιμές που ξεκινούν από 25€. 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close