Ελαφόνησος: Πλαγκτόν και φεγγαρόσκονη

Το κοντινότερο και εξωτικότερο νησί της χώρας

Πανσέληνος στην Ελαφόνησο
Άυγουστος 2019. Πρώτη φορά που δεν έχει ουρά στην αποβάθρα της Νεάπολης. Οι φωτιές έχουν μόλις σβήσει αλλά οι επισκέπτες εγκαταλείπουν την Ελαφόνησο πάραυτα. Εμείς από την άλλη, απτόητοι, αδημονούμε να φτάσουμε. Υπέροχη διαδρομή. Στη ρότα μας έχει θαλάσσιες χελώνες και τα παιδάκια έχουν κρεμαστεί στα κάγκελα του φέρυμποτ.
Άφιξη εντός 15’. Τα γαλάζια νερά στις δίδυμες παραλίες, το Σίμο και το Σαρακήνικο, στο αυγουστιάτικο καταμεσήμερο είναι πιο γαλάζια. Όποιο μπαγκάζι δεν περιέχει μάσκα και αναπνευστήρα, θα το μετανιώσει. Οι εναπομείναντες λουόμενοι είναι αρκετοί αλλά αραιά σπαρμένοι στην αχανή αμμουδιά οπότε υπάρχει μια ιδέα ιδιωτικότητας.
Για πολλούς αυτή η υπόλευκη παραλία, δικαίως προστατευόμενη περιοχή ΝΑTURA, με τους ασπριδερούς αμμόλοφους και πυκνό το κεδρόδασος είναι η πιο όμορφη της χώρας. Για άλλους, το αφαιρετικό τοπίο είναι σαν το νησί των Λωτοφάγων και αρκεί. Οπότε, αν είσαι από εκείνους που.. ξεχνιούνται.. μην προγραμμάτισεις επιστροφή σου.
Σε απόσταση 4 χλμ. βρίσκεται η Σκάλα,  ο οικισμός της Ελαφονήσου με έντονα κοσμικότερο προφίλ. Η Σκάλα την τελευταία πενταετία ανεβαίνει στα charts έχοντας πολλαπλασιασει τις επιλογές διασκέδασης. Ταβερνάκια πάνω στο κύμα, πιάτα με υπογραφή, κοκτέηλ bars, άνετα καφέ και άρτιο nightlife.   
Όμως απόψε έχει πανσέληνο. Και ο κόσμος έχει πάρει θέση στο Ακρωτήρι Έλενα, την μίνι χερσόνησο που χωρίζει τις δίδυμες παραλίες που τη συνοδεύουν τα υποθαλάσσια ερείπια μιας αρχαίας βυθισμένης πόλης, ορατή στη νηνεμία. Από κεί, μπορείς να εποπτεύσεις αν ισχύουν οι φήμες για τη λευκή άμμο που αντανακλά τέλεια το σεληνόφως, για το το νερό που λαμπυρίζει. Άλλοι το λένε πλαγκτόν και άλλοι φεγγαρόσκονη. 
Πώς θα πας/ Κόστος:
Που θα μείνεις:
Μετακινήσεις:

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close